Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Så sant som det är sagt

Område: Sandviken centrum
Kategori: Show, Film & Teater
Datum: Lördag 26 sep 2020

En nyskapande berättarteaterföreställning, som genom både komik, allvar och eftertanke framförs i direkt kontakt och dialog med publiken. Med sitt livfulla dramatiserande av historier, skrönor och kåserier bjuder Maria Arnadottir in till en spännande berättarvärld i gränslandet mellan fantasi och verklighet, mellan sanning och lögn.

Här finns till exempel en gammal historia som handlar om hur en liten fjäder blir till fem hönor. Den historien skrevs år 1852, men den handlar faktiskt om opålitligheten i dagens informationsflöde och våra tiders ”fake news”.

I en lägenhet på Sodenerstrasse i Berlin står en flygel som har överlevt två världskrig och en enarmad konsertpianist, samt använts som ett redskap för att förtrycka en ung kvinna och krossa hennes framtidsdrömmar. Detta är en nyskriven historia och den är helt sann, antagligen.

Här berättas också om Amlodi, en ung man som bodde i Danmark och vars ohyggliga öden och äventyr William Shakespeare använder sig av i berättelsen om Hamlet, prins av Danmark.

En konstnär läser i en tidning om en liten pojke som är försvunnen efter att ha rymt ifrån sina missbrukande och misshandlande föräldrar. Sen gör konstnären en oljemålning som han kallar ”Den förrymde”. En berättare ser målningen och gör sedan en berättelse om en liten förrymd pojke. Är den berättelsen sann? Ja, det är den, eftersom barnmisshandel förekommer fortfarande varje dag i vårt land och pojken som det skrevs om i tidningen fanns på riktigt.

Maria Arnadottir är skådespelerska och regissör, utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö med en mångårig erfarenhet av all slags teaterarbete. Hon har varit anställd på bl. a. Malmö Stadsteater, Skånska Teatern, Moomsteatern, Örebro Länsteater och Västanå teater. Maria har tidigare turnerad med berättarteaterföreställningar som t.ex. Kastanjeteaterns ”Kejsarinnans tofflor”, Teater Bjermas ”Djur och Människor” och det nordiska samarbetsprojektet ”Tidens gång i Backstugan”.

Medverkande
Maria Arnadottir

Längd: 1 timme och 30 minuter (inkl. 15 min. paus)

Vi tar ansvar! Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vid sjukdomssymtom, vänligen avstå besök.

Varmt välkommen!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
26 Sep
Lördag 26 sep 2020 16:00 - 17:30 Kulturcentrum/Teaterbruket

Snabbfakta

Prisinformation
Biljettinformation Ordinarie pris: 120 kr Scenpass: 80 kr Ungdom: 50 kr Ungdom med scenpass: fri entré (Årsmötesdeltagare som deltog på Teams den 10/6 har en fribiljett till denna föreställning. Om du inte fått info hör av dig till info@viktorstahl.com) Biljetter kan köpas i receptionen på Kulturcentrum (Folkets Hus Sandviken, telefon 026-279700) eller online via webbiljett.se Ev. kvarvarande biljetter säljs på plats innan föreställningen (betalning sker då med Swish eller kontanter).

Kontaktinformation

Arrangör e-post
info@viktorstahl.com
Kontaktperson
Viktor Ståhl

Faciliteter och service

Faciliteter
WC Allergianpassat Barnvänligt
Rökfritt    

Länkar

Hotell

Stadshotellet Princess

Avstånd: 206 meter
"Upptäck friluftslivet i Gästrikland, vi leder dig vidare. Med Kungsberget, Högbobruk och Storsjön runt hörnet vill vi på Stadshotellet Princess erbjuda våra gäster en plats för återhämtning, aktivitet och utveckling."
Hotell

Högbo Brukshotell

Avstånd: 6,1 km
På Högbo Brukshotell utanför Gävle hittar du en mötesplats för alla sinnen. Förutom att vara rankat som landets 10:e bästa hotell (Tripadvisor) med prisbelönt restaurang så bjuder Högbo på en mängd aktiviteter för alla smaker. Här finns 27 håls golfbana, 15 MTB leder, fina promenadstråk, kanoting, skidspår m.m. Annars är ett besök till brukets hantverkare mysigt, eller så är en fika det rätta valet.
Hotell

Scandic Gävle Väst

Avstånd: 17,7 km
Välkommen till Scandic Gävle Väst Scandic Gävle Väst, det familjevänliga hotellet, ligger nära naturen och endast 10 minuter från Gävles stadskärna.

I närheten av


Kundservice

Gävle turistcenter 026-17 71 17

Sandvikens turistcenter 026-24 13 80

Ockelbo turistbyrå 0297-555 55

Hofors turistbyrå 0290-77 14 01

 • turist@gavle.se
 • Bokningsvillkor
 • Avboka bokning

 • Boka med oss

  • • Hitta Gästriklands boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter
  Build: 2020-08-28 17:01:56, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-7297.cbischannel-19683.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails

  Medborgarservice
  026-24 00 00

  Postadress
  Sandvikens kommun
  811 80 SANDVIKEN

  Besöksadress
  Stadshuset,
  Odengatan 37

  Turistcenter

  Sandvikens turistcenter
  026-24 13 80

  Postadress
  Sandvikens kommun
  811 80 SANDVIKEN

  Besöksadress
  Folkets Hus
  Köpmangatan 5-7