Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Vi minns Folk Rabe

Område: Sandviken
Kategori: Konsert, Föreläsningar & Seminarier, Skapande & Hantverk
Datum: Torsdag 8 feb 2018

Lyssna till verket VA?? II, bandstycke för fyra kanaler, och hör konstintendent Daniel Palmberg berätta om mötet med kompositören.

Folke Rabe(1935-2017) var en tonsättare men också bekant som musikpresentatör i radio. Som tonsättare blev han känd som rabulist och experimentatör på 1960-talet.
Vid mer mogen ålder har hans vokal- och instrumentalmusik antagit en mer lyrisk/dramatisk karaktär. En markant del av hans kompositioner är skrivna för mässingsblåsinstrument, däribland flera solokonserter och kammarmusik. (Rabe har själv varit trombonist.)

Under 1980- och 90-talen var Rabe medlem av intermediagruppen Nya Kulturkvartetten som var internationellt verksam i föreställningar som blandade film och bildspel med musik, live och på band.

Konstintendent Daniel Palmberg minns det inspirerande mötet med Folke Rabe i samband med arrangemanget BRUS 24 april 2008 i Konsthallen.
Vi spelar VA?? II, bandstycke för fyra kanaler, 50 min.
Komponerades år 1967 i den så kallade Klangverkstaden vid EMS i Stockholm. Med sina uthållna klanger som nästan omärkligt går över i varandra är det ett karakteristiskt barn av sin tid, det sena 60-talet med sin "psykedeliska" musik.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
8 Feb
Torsdag 8 feb 2018 19:00 - 21:00 Kulturcentrum/Konsthallen

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 26-240204
Kontaktperson
Daniel Palmberg
E-post
daniel.palmberg@sandviken.se

Faciliteter och service

Faciliteter
Handikappanpassat WC  

Länkar

Hotell

Alséns hotell

Avstånd: 1,9 km
Alséns Hotell erbjuder ett charmigt rökfritt boende. Rummen är personligt inredda i olika stilar och ger många av våra gäster en känsla av att känna sig som hemma. Hotellet ligger med 5 minuters promenadväg till Göransson Arena/Jernvallen.
Hotell

Scandic Gävle Väst

Avstånd: 17,7 km
Välkommen till Scandic Gävle Väst Scandic Gävle Väst, det familjevänliga hotellet, ligger nära naturen och endast 10 minuter från Gävles stadskärna.
Hotell

Högbo Brukshotell

Avstånd: 6,1 km
På Högbo Brukshotell utanför Gävle hittar du en naturlig mötesplats för alla sinnen. Här finns SPA, golfbana, mountainbikeleder och fina promenadstråk längs sjön. Här kan du hyra kanot och cyklar, besöka brukets hantverkare eller ta en fika och koppla av. Vintertid har vi ett konstfruset skidspår som gör att vi kan starta skidsäsongen före många andra.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tor 8 feb 2018 19:00 - 21:00 @ Kulturcentrum/Konsthallen
OK

Karta


Kundservice


Boka med oss

  • • Hitta Gästriklands boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter

Medborgarservice
026-24 00 00

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Stadshuset,
Odengatan 37

Turistcenter

Sandvikens turistcenter
026-24 13 80

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Folkets Hus
Köpmangatan 5-7