Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Alternativfesten

Område: Sandviken
Arena/Plats: Kulturcentrum
Kategori: Musik & Underhållning
Datum: Fredag 9 nov 2018 - söndag 11 nov 2018

Följ med på en resa in i subkulturens värld.
Musik, dans, konst, cosplay och mycket mer när Alternativfesten gå av stapeln för första gången i Sandviken i november.

Har är en presentation av en del Alternativfestens program.
Vi börjar med en rad musikartister och vi är oerhört glada att kunna presentera de svenska gothrocklegenderna i Dark Side Cowboys, som gör ett av få framträdanden i Sverige detta år hos oss i Sandviken i samband med att de nyligen släppt ett nytt album.
Vi gästas även av nya stjärnskottet på den svenska subkulturhimlen: Normoria (Stockholm) samt industri/crossover-bandet Ninedee som har rötterna i norrland (Umeå/Piteå) och som kommer med nytt material i höst. Vi har även lokala aktörer: från Sandviken kommer Emma Persson, som också kommer framträda under festivalen.
Vi har äran att samarbeta med Kulturföreningen Roslagskretsen och Madeleine Holmlund, som även är konstnärlig ledare för Uma Obscura-festivalens dansprogram. Hon kommer vara konstnärlig ledare även för det dansprogram som presenteras på Alternativfesten i november, samt även själv uppträda under programpunkten ”Höstblot”, under namnet krAaFusion tillsammans med Marlen Sunna och Caroline Landberg.
En annan spännande dansakt är Misty Moon. De utforskar olika stilar inom tribal fusion bellydance och deras uppträdanden har inspirerats av naturväsen, steampunk, gotisk mystik, vikingar, cabaret m.m. med fokus på dramatiskt uttryck i både dans, musik och kostym.
Vi kommer även till årets festival ha ett litteraturarrangemang på temat skräckromantik då vi sätter upp ”Northern Abbey” med bland annat skrivarworkshop och högläsning.
Vi har även äran att gästas av RTSI-initiativet. RTSI står för Rätten Till Subkulturell Identitet och de arbetar mot diskriminering av subkulturer. RTSI kommer att hålla en workshop i samband med festivalen.
Ni kan läsa mer om allt spännande som händer på Alternativfestens hemsida. Inom kort kommer vi släppa ännu fler programpunkter. Sprid ordet till vänner och bekanta och boka in datumen i kalendern!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
9 Nov
Fredag 9 nov 2018 Kulturcentrum
10 Nov
Lördag 10 nov 2018 Kulturcentrum
11 Nov
Söndag 11 nov 2018 Kulturcentrum

Snabbfakta

Prisinformation
Dagtid fri entré. Kvällstid förköp kostar Alternativfesten-tvådagar 190kr och endag kostar 130 kr. Inträde vid dörr (kontakt, kort eller swish) kostar 150kr/kväll

Kontaktinformation

Arrangör e-post
alternativfesten@subforening.se
Kontaktperson
Lena Lif och Anna-Karin Hamberg

Länkar

Hotell

Högbo Brukshotell

Avstånd: 6,1 km
På Högbo Brukshotell utanför Gävle hittar du en naturlig mötesplats för alla sinnen. Här finns SPA, golfbana, mountainbikeleder och fina promenadstråk längs sjön. Här kan du hyra kanot och cyklar, besöka brukets hantverkare eller ta en fika och koppla av. Vintertid har vi ett konstfruset skidspår som gör att vi kan starta skidsäsongen före många andra.
Hotell

Alséns hotell

Avstånd: 1,9 km
Alséns Hotell erbjuder ett charmigt rökfritt boende. Rummen är personligt inredda i olika stilar och ger många av våra gäster en känsla av att känna sig som hemma. Hotellet ligger med 5 minuters promenadväg till Göransson Arena/Jernvallen.
Hotell

Stadshotellet Princess

Avstånd: 206 meter
"Upptäck friluftslivet i Gästrikland, vi leder dig vidare. Med Kungsberget, Högbobruk och Storsjön runt hörnet vill vi på Stadshotellet Princess erbjuda våra gäster en plats för återhämtning, aktivitet och utveckling."

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Fre 9 nov 2018 00:00 - 00:00 @ Kulturcentrum
  • Lör 10 nov 2018 00:00 - 00:00 @ Kulturcentrum
  • Sön 11 nov 2018 00:00 - 00:00 @ Kulturcentrum
OK

Kundservice


Boka med oss

  • • Hitta Gästriklands boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter

Medborgarservice
026-24 00 00

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Stadshuset,
Odengatan 37

Turistcenter

Sandvikens turistcenter
026-24 13 80

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Folkets Hus
Köpmangatan 5-7