Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Terapeutisk ridning

Adress: Skommarstensvägen 31, 81241 Gästrike-Hammarby Visa karta

Adress: Skommarstensvägen 31, 81241 Gästrike-Hammarby

Att rida på en häst har läkande effekter, speciellt för människor med funktionsnedsättning eller för de som behöver rehabilitering t ex efter en sjukdom eller olycka. Terapeutisk ridning hjälper att träna upp kroppen, musklerna och balansen. Att rida på en häst dvs vara med den kan även hjälpa oss att få tillgång till vårt inre.

Hästar med sina lugna, sociala, vänliga och tillåtande personligheter, med den jämna rytmen i sina rörelsen, med värmen och mjukheten i sina kroppar, hjälper att läka något i oss människor. I kroppen, psyket och i själen.
Kom och låt läkningen ske på en barbacka ridtur i skogen. Att rida barbacka kräver så mycket mer av musklerna, kroppen och sin förmågan att balansera sig än när man rider med hjälpmedel som t ex sadel, stigbyglar eller någon bälte att hålla i sig. Och att rida barbacka skapa en ännu djupare förbindelse mellan dig och hästen. Upplev att känna dig tryggt på ryggen av de här underbara snälla djuren och att känna dig ett med hästen och naturen. Jag leder hästen hela tiden och går bredvid den. Kan du inte hålla dig själv på hästens rygg får en förälder eller assistent följa med vid din sida och hålla i dig.

Våra hästar är jättesnälla, sociala, trygga och älskar människor.

Erbjuds året runt, dock i juli och augusti bara tills kl. 8.00 och efter kl. 21.00 pga broms!

Max vikt ridande person 90 kg.

Jag är utbildad socialpedagog och har hållit på med hästar hela mitt liv.

Du är så välkommen på Västanvindsgården :-)

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell

Högbo Brukshotell

Avstånd: 20,8 km
På Högbo Brukshotell utanför Gävle hittar du en naturlig mötesplats för alla sinnen. Här finns SPA, golfbana, mountainbikeleder och fina promenadstråk längs sjön. Kanske vill du hyra kanot eller cykla MTB? Annars är ett besök till brukets hantverkare mysigt, eller så är en fika det rätta valet. Vintertid har vi ett konstfruset skidspår som gör att vi kan starta skidsäsongen före många andra!
Hotell

Stadshotellet Princess

Avstånd: 15,3 km
"Upptäck friluftslivet i Gästrikland, vi leder dig vidare. Med Kungsberget, Högbobruk och Storsjön runt hörnet vill vi på Stadshotellet Princess erbjuda våra gäster en plats för återhämtning, aktivitet och utveckling."
Hotell

Scandic Gävle Väst

Avstånd: 32,4 km
Välkommen till Scandic Gävle Väst Scandic Gävle Väst, det familjevänliga hotellet, ligger nära naturen och endast 10 minuter från Gävles stadskärna.

Medborgarservice
026-24 00 00

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Stadshuset,
Odengatan 37

Turistcenter

Sandvikens turistcenter
026-24 13 80

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Folkets Hus
Köpmangatan 5-7