Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Kontakt med hästar för äldre människor

Adress: Skommarstensvägen 31, 81241 Gästrike-Hammarby Visa karta

Adress: Skommarstensvägen 31, 81241 Gästrike-Hammarby

Särskilt människor på äldreboende längtar ofta efter att få kontakt med djur. Vi erbjuder kontakt med våra jättesnälla, sociala hästar ute på vår gård "Västanvindsgården" utanför Gästrike-Hammarby.

Kom och var med våra (4) hästar på en liten inhägnad del av deras hagar. Njut av att gosa och mysa med de, njut av hästarnas närhet. Låt dessa underbara djur fylla ditt hjärta...
Du skulle kunna orka sitta med värmande filt på en campingstol eller trädgårdsstol under tiden och orka gå på gårdsmark såsom grus och gräs.
Jag är såklart med dig under hela tiden inne i hagen och är ansvarig för din trygghet, jag är även utbildad socionom. Max. 4 personer samtidigt. Du får även njuta av vår hund och våra två katter som är alla jättesociala och keliga och älskar människor.

Om önskad kunde vi ordna skjuts fram och tillbaka som blir billigare än taxi. Det går även att boka fika att njuta av efter kontakten med hästarna. Efter du har varit med hästarna i hagen är du välkommen att stanna kvar utan mig t ex utanför hagen och fortsätta titta på hästarna. Eller att njuta av utsikten till sjön eller sitta vid en lägereld. Varmt välkommen till en berörande upplevelse med våra djur och i naturen :-)

OBS! I juli och augusti kontakt med hästarna bara fram tills kl 8.00 eller efter kl 21.00 pga broms som plågar hästarna.

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell

Stadshotellet Princess

Avstånd: 15,3 km
"Upptäck friluftslivet i Gästrikland, vi leder dig vidare. Med Kungsberget, Högbobruk och Storsjön runt hörnet vill vi på Stadshotellet Princess erbjuda våra gäster en plats för återhämtning, aktivitet och utveckling."
Hotell

Alséns hotell

Avstånd: 13,6 km
Alséns Hotell erbjuder ett charmigt rökfritt boende. Rummen är personligt inredda i olika stilar och ger många av våra gäster en känsla av att känna sig som hemma. Hotellet ligger med 5 minuters promenadväg till Göransson Arena/Jernvallen.
Hotell

Högbo Brukshotell

Avstånd: 20,8 km
På Högbo Brukshotell utanför Gävle hittar du en naturlig mötesplats för alla sinnen. Här finns SPA, golfbana, mountainbikeleder och fina promenadstråk längs sjön. Här kan du hyra kanot och cyklar, besöka brukets hantverkare eller ta en fika och koppla av. Vintertid har vi ett konstfruset skidspår som gör att vi kan starta skidsäsongen före många andra.

Medborgarservice
026-24 00 00

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Stadshuset,
Odengatan 37

Turistcenter

Sandvikens turistcenter
026-24 13 80

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Folkets Hus
Köpmangatan 5-7