Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Vitgrund

Visa karta

Insegling från nordväst.
Tilläggning brygga med akterförtöjning mot boj.
Grill och bord.

Beskrivning av ön
Vitgrund ingår i Vitgrund–Norrskär naturreservat som är till för att skydda en naturmiljö som tidigare haft ett fiskeläge.
Bergrunden består här, till skilnad från många andra av Gävlekustens öar, av granit som i sig innehåller väldigt lite kalk.
Den östra delen av ön är fågelskyddsområde och har tillträdesförbud 1 april till 31 juli. Den norra sidan är grund och har kala berghällar. Viken i sydväst innanför rabbarna är djup och relativt skyddad för alla vindar även om sjöhävning förekommer. Åt söder i viken finns rester i form av en båtlänning från den gamla fiskehamnen. Det går att ana att marken ovanför hamnen har använts till slåtterängar. Längre mot öster finns en tjärn med rik växtlighet.
GPS koordinater till platsens position
WGS84 g/m
N 60°45,972ʹ E 17°23,574ʹ
Sjökort
534

Visa mer

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer
    +46 26-177117
Hotell

Scandic CH

Avstånd: 17,3 km
Välkommen till Scandic CH i centrala Gävle, endast två minuters promenad från järnvägsstationen.
Hotell

Elite Grand Hotel Gävle

Avstånd: 17,4 km
Ett helt nyrestaurerat Elite Grand Hotel har nu slagit upp portarna i centrala Gävle. Hotellet är ett vackert fyrstjärnigt hotell som erbjuder 124 hotellrum, varav 2 sviter, vacker restaurang med bar och utsikt över Gavleån.
Hotell

Nya Engeltofta Sea Lodge hotell

Avstånd: 12,8 km
För dig som vill bo bekvämt, få tid till att odla dina intressen, ta det lugnt och njuta av livet. På Engeltofta är det nära till allt. Nära till hav, skog och arenorna. Närhet till restaurang och café öppet sommartid.

Medborgarservice
026-24 00 00

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Stadshuset,
Odengatan 37

Turistcenter

Sandvikens turistcenter
026-24 13 80

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Folkets Hus
Köpmangatan 5-7