Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Rådhuset

Adress: Norra Rådmansgatan Gävle Visa karta

Adress: Norra Rådmansgatan Gävle

När stadens gamla rådstuga brunnit 1776 ritade C F Adelcrantz en ny med nyklassiska stildrag. Rådhuset var färdigbyggt 1790. Kung Gustav III lämnade en porträttmedaljong i marmor, gjord av Tobias Sergel, och 4 500 riksdaler i gåva till byggandet av rådhuset, som uppfördes i tre våningar med klocktorn.
Vid stadsbranden 1869 förstördes övre delen av huset, det lökformade tornet och det mesta av inredningen. Rådhuset återställdes på 1870-talet efter hovintendenten F G A Dahls förslag, med förändrad karaktär på fasaderna, brantare tak och tornet i stramare utformning och med urtavlor.

Visa mer
Hotell

Clarion Hotel Winn

Avstånd: 291 meter
Clarion Hotel Winn i Gävle är ett centralt beläget förstaklassigt affärs-, konferens- och fritidshotell som präglas av musik, konst och design.
Hotell

Elite Grand Hotel Gävle

Avstånd: 249 meter
Ett helt nyrestaurerat Elite Grand Hotel har nu slagit upp portarna i centrala Gävle. Hotellet är ett vackert fyrstjärnigt hotell som erbjuder 124 hotellrum, varav 2 sviter, vacker restaurang med bar och utsikt över Gavleån.
Hotell

Scandic CH

Avstånd: 371 meter
Välkommen till Scandic CH i centrala Gävle, endast två minuters promenad från järnvägsstationen.

Medborgarservice
026-24 00 00

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Stadshuset,
Odengatan 37

Turistcenter

Sandvikens turistcenter
026-24 13 80

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Folkets Hus
Köpmangatan 5-7