Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Maelstrom

Visa karta

Konstnär: Arijana Kajfes
År: 2011

Arijana Kajfes verk Maelstrom är placerat i kanalen på Gävle Strand och består av en sex meter hög virvel i rostfritt stål. Konstnären beskriver verket på följande sätt:
Jag har utgått från själva elementet vatten, eftersom platsen där konstverket är placerat ligger i vattnet som genomströmmar och profilerar det nya Gävle Strand-området. Jag har tittat på olika fenomen i vatten och fastnade för strömvirveln som form. För att gå emot vattenvirvelns naturliga beteende och därmed vrida lite på de fysikaliska lagarna kring rum och gravitation har jag vänt virveln upp och ned så att, istället för att sugas nedåt, sugs vattnet uppåt mot en punkt i luften. Denna punkt blir som ett svart hål i rymden, där ljuset sugs in och försvinner. Arijana Kajfes är född i Zagreb och är utbildad på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm.

Visa mer

Om denna aktivitet

  • Faciliteter
    Husdjur tillåtna Kostnadsfritt
Hotell

Elite Grand Hotel Gävle

Avstånd: 838 meter
Ett helt nyrestaurerat Elite Grand Hotel har nu slagit upp portarna i centrala Gävle. Hotellet är ett vackert fyrstjärnigt hotell som erbjuder 124 hotellrum, varav 2 sviter, vacker restaurang med bar och utsikt över Gavleån.
Hotell

Scandic CH

Avstånd: 774 meter
Välkommen till Scandic CH i centrala Gävle, endast två minuters promenad från järnvägsstationen.
Hotell

Clarion Hotel Winn

Avstånd: 1,3 km
Clarion Hotel Winn i Gävle är ett centralt beläget förstaklassigt affärs-, konferens- och fritidshotell som präglas av musik, konst och design.

Medborgarservice
026-24 00 00

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Stadshuset,
Odengatan 37

Turistcenter

Sandvikens turistcenter
026-24 13 80

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Folkets Hus
Köpmangatan 5-7