Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Pråmleden

Adress: Skolgatan 21, 81330 Hofors Visa karta

Adress: Skolgatan 21, 81330 Hofors

Paddla, vandra och cykla i kulturbygd och storslagen natur

Pråmleden sträcker sig genom två kommuner och två landskap och består av kanot, vandring och cykelleder.
Man startar vid Edskens bad och camping i Hofors och paddlar sedan över sjöarna Edsken, Fullen och Grycken. På denna sträcka kan man göra en avstickare till Edske Masugn.
I Silfhytteå, mellan Fullen och Grycken finns en sluss som inte längre är i funktion. När man ändå kliver ur kanoten i Silfhytteå, bör man ta sig en rundvandring inom detta kulturhistoriska område. Framme i Stjärnsund finns kiosk, café och affär Bruksboa.
Fr.o.m. Stjärnsund får du räkna med att bära kanoten vid ett par tillfällen. Från Långshyttan kan man sedan ta sig vidare ut på Dalälven.

Öppettider:
Vår, sommar och höst

Kontaktperson: Hofors Turistbyrå

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell

Stadshotellet Princess

Avstånd: 31,6 km
"Upptäck friluftslivet i Gästrikland, vi leder dig vidare. Med Kungsberget, Högbobruk och Storsjön runt hörnet vill vi på Stadshotellet Princess erbjuda våra gäster en plats för återhämtning, aktivitet och utveckling."
Hotell

Högbo Brukshotell

Avstånd: 35,3 km
På Högbo Brukshotell utanför Gävle hittar du en naturlig mötesplats för alla sinnen. Här finns SPA, golfbana, mountainbikeleder och fina promenadstråk längs sjön. Här kan du hyra kanot och cyklar, besöka brukets hantverkare eller ta en fika och koppla av. Vintertid har vi ett konstfruset skidspår som gör att vi kan starta skidsäsongen före många andra.
Hotell

Alséns hotell

Avstånd: 29,9 km
Alséns Hotell erbjuder ett charmigt rökfritt boende. Rummen är personligt inredda i olika stilar och ger många av våra gäster en känsla av att känna sig som hemma. Hotellet ligger med 5 minuters promenadväg till Göransson Arena/Jernvallen.

Medborgarservice
026-24 00 00

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Stadshuset,
Odengatan 37

Turistcenter

Sandvikens turistcenter
026-24 13 80

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Folkets Hus
Köpmangatan 5-7