Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Guidad rundvandring på Kungsbäck

Datum: Torsdag 8 dec 2016 - onsdag 12 sep 2018 Visa karta

På Kungsbäck i Gävle finns flera kulturhistoriskt intressanta byggnader i vacker omgivning. Följ med på en tidsresa från lantbruksskolans tid till dagens högskola, med områdets militärhistoriska förflutna i fokus.

Vi besöker Soldatkyrkan/Soldathemmet, Klockstapeln med dess vackra kyrktupp, Soldattorpet, Regementsparken med dansbanan och själva kasernområdet där Högskolan i Gävle finns idag. Har du särskilda intressen eller vill återuppleva gamla minnen från lumpartiden skräddarsyr jag rundvandringen efter dina önskemål.

Fikakorg kan ordnas. Vi rör oss till stor del utomhus, så tänk på att klä dig efter vädret. Har du svårt att gå längre sträckor säg till vid bokning så att jag kan anpassa guidningen till dina förutsättningar.

En annorlunda och minnesvärd upplevelse som passar både privatpersoner, skolklasser, föreningar och företag. Eller varför inte överraska en kär vän eller släkting med en oväntad present?

Välkommen året runt!

Show more

Tillfällen

Datum    
20 Sep
Onsdag 20 sep 2017
21 Sep
Torsdag 21 sep 2017
22 Sep
Fredag 22 sep 2017
23 Sep
Lördag 23 sep 2017

Om denna aktivitet

Hotell

Scandic Gävle Väst

Avstånd: 1,7 km
Välkommen till Scandic Gävle Väst Scandic Gävle Väst, det familjevänliga hotellet, ligger nära naturen och endast 10 minuter från Gävles stadskärna.
Hotell

Elite Grand Hotel Gävle

Avstånd: 1,7 km
Ett helt nyrestaurerat Elite Grand Hotel har nu slagit upp portarna i centrala Gävle. Hotellet är ett vackert fyrstjärnigt hotell som erbjuder 124 hotellrum, varav 2 sviter, vacker restaurang med bar och utsikt över Gavleån.
Hotell

Clarion Hotel Winn

Avstånd: 1,3 km
Clarion Hotel Winn i Gävle är ett centralt beläget förstaklassigt affärs-, konferens- och fritidshotell som präglas av musik, konst och design.

Medborgarservice
026-24 00 00

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Stadshuset,
Odengatan 37

Turistcenter

Sandvikens turistcenter
026-24 13 80

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Folkets Hus
Köpmangatan 5-7