Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Fiske i Gävle kommun

Datum: Onsdag 28 sep 2016 - onsdag 12 dec 2018 Visa karta

Runt om Gävle finns många sjöar och vattendrag av olika karaktär och med brett utbud av fiskarter. Längs kusten är fiske med handredskap fritt och du kan fiska efter de flesta arter, populärt är lax och havsöring. Vårens strömmingsfiske är också omtyckt. Inne i centrala Gävle bjuder Gavleån på fint fiske också.

I kommunen finns fyra större vattendrag - Gavleån, Testeboån, Hamrångeån och Dalälven - som alla erbjuder spännande möjligheter till fiskeupplevelser. Möjligheten att gratis fiska efter lax, havsöring och gös i Gavleåns nedre delar är en unik företeelse. Gavleån och Testeboån har under flera år även levererat de största vimmorna i landet. Dalälven erbjuder fint fiske i fjärdarna runt Hedesunda och Gysinge.

Vidare finns en mängd fina insjöar med goda bestånd av abborre och gädda samt populära tjärnar med inplanterade bestånd av öring och regnbåge. Hillesjön alldeles norr om Gävle är ett bra pimpelvatten där abborren i och för sig oftast är ganska små men huggvilliga.

Information om fiskeregler, försäljningsställen och avgift för fiskekort finns hos respektive fiskevårdsområde och länkarna nedan.

Show more

Tillfällen

Datum    
20 Jan
Lördag 20 jan 2018
21 Jan
Söndag 21 jan 2018
22 Jan
Måndag 22 jan 2018
23 Jan
Tisdag 23 jan 2018

Om denna aktivitet

Hotell

Nya Engeltofta Sea Lodge hotell

Avstånd: 2,2 km
För dig som vill bo bekvämt, få tid till att odla dina intressen, ta det lugnt och njuta av livet. På Engeltofta är det nära till allt. Nära till hav, skog och arenorna. Närhet till restaurang och café öppet sommartid.
Hotell

Elite Grand Hotel Gävle

Avstånd: 6,3 km
Ett helt nyrestaurerat Elite Grand Hotel har nu slagit upp portarna i centrala Gävle. Hotellet är ett vackert fyrstjärnigt hotell som erbjuder 124 hotellrum, varav 2 sviter, vacker restaurang med bar och utsikt över Gavleån.
Hotell

Scandic CH

Avstånd: 6,2 km
Välkommen till Scandic CH i centrala Gävle, endast två minuters promenad från järnvägsstationen.

Medborgarservice
026-24 00 00

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Stadshuset,
Odengatan 37

Turistcenter

Sandvikens turistcenter
026-24 13 80

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Folkets Hus
Köpmangatan 5-7