Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Kungsbäckens ravin

Visa karta

I en ganska orörd del av parkområdet söder om Stora Vall rinner Kungsbäcken ut i Gavleån vid Högskolan. Här har bäcken skurit sig ner genom lösa avlagringar av utsvallad sand från Gävleåsen och bildat en liten ravin.

I bäckravinen växer en tät och frodig lövskog i de branta sluttningarna. Ravinskogen har en speciell karaktär med sin blandning av gråal och ädla lövträd, främst alm och lönn. I den fuktiga ravinbotten kan man knappast undgå den högvuxna ormbunken strutbräken med sina ljusgröna strutar. I ravinslänterna finns på många ställen gott om döda både stående och liggande träd. De är en tillgång för många växter och djur och bidrar starkt till artrikedomen i området.

Visa mer
Hotell

Scandic Gävle Väst

Avstånd: 1,5 km
Välkommen till Scandic Gävle Väst Scandic Gävle Väst, det familjevänliga hotellet, ligger nära naturen och endast 10 minuter från Gävles stadskärna.
Hotell

Elite Grand Hotel Gävle

Avstånd: 2 km
Ett helt nyrestaurerat Elite Grand Hotel har nu slagit upp portarna i centrala Gävle. Hotellet är ett vackert fyrstjärnigt hotell som erbjuder 124 hotellrum, varav 2 sviter, vacker restaurang med bar och utsikt över Gavleån.
Hotell

Clarion Hotel Winn

Avstånd: 1,6 km
Clarion Hotel Winn i Gävle är ett centralt beläget förstaklassigt affärs-, konferens- och fritidshotell som präglas av musik, konst och design.

Medborgarservice
026-24 00 00

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Stadshuset,
Odengatan 37

Turistcenter

Sandvikens turistcenter
026-24 13 80

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Folkets Hus
Köpmangatan 5-7