Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Spikåsbäcken

Visa karta

Från Rörbergs flygplats till utloppet i Gavleån har Spikåsbäcken ett meandrande (slingrande) lopp. Den flyter fram i en bäckravin som är nedskuren några meter i ler- och sandavlagringar.

Ett meandrande lopp är den naturliga formen för varje vattendrag som flyter fram över ett slättlandskap. Meandringen beror på att strömhastigheten varierar i olika delar av vattendraget. I krökarnas ytterkurvor ökar strömhastigheten, och därmed erosionen. I innerkurvorna minskar i stället strömmen, vilket ger en avsättning av material. På så vis utvidgas krökarna alltmer och vattendraget får ett slingrande lopp.

Visa mer
Hotell

Scandic Gävle Väst

Avstånd: 7,2 km
Välkommen till Scandic Gävle Väst Scandic Gävle Väst, det familjevänliga hotellet, ligger nära naturen och endast 10 minuter från Gävles stadskärna.
Hotell

Clarion Hotel Winn

Avstånd: 9,8 km
Clarion Hotel Winn i Gävle är ett centralt beläget förstaklassigt affärs-, konferens- och fritidshotell som präglas av musik, konst och design.
Hotell

Elite Grand Hotel Gävle

Avstånd: 10,2 km
Ett helt nyrestaurerat Elite Grand Hotel har nu slagit upp portarna i centrala Gävle. Hotellet är ett vackert fyrstjärnigt hotell som erbjuder 124 hotellrum, varav 2 sviter, vacker restaurang med bar och utsikt över Gavleån.

Medborgarservice
026-24 00 00

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Stadshuset,
Odengatan 37

Turistcenter

Sandvikens turistcenter
026-24 13 80

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Folkets Hus
Köpmangatan 5-7