Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Stenbäckens naturvårdsområde

Visa karta

Bland villabebyggelsen i Hagaström finns en liten grönskande oas i naturvårdsområdet Stenbäcken. Här finns en spännande ravinskog med ovanliga växter och på våren och försommaren ett intensivt fågelliv.

Stenbäcken har skurit sig ner genom avlagringarna som omger Gävleåsen och bildat en 10-15 m djup ravin som mynnar ut i Gavleån. Skogen i ravinen är en ren lövskog. Gråal och hägg dominerar, men ädla lövträd som lönn, alm och lind trivs också i det gynnsamma klimatet. I den ljusfattiga miljön trivs många ovanliga växter, t ex de sydliga arterna lungört, storrams och vätteros. Den sistnämnda växer här på en av sina nordligaste lokaler i landet. Stenbäcksravinen är kanske som mest inbjudande under vår och försommar då de flesta av ravinväxterna blommar och luften fylls av fågelsång.

Visa mer
Hotell

Scandic CH

Avstånd: 3,7 km
Välkommen till Scandic CH i centrala Gävle, endast två minuters promenad från järnvägsstationen.
Hotell

Scandic Gävle Väst

Avstånd: 316 meter
Välkommen till Scandic Gävle Väst Scandic Gävle Väst, det familjevänliga hotellet, ligger nära naturen och endast 10 minuter från Gävles stadskärna.
Hotell

Clarion Hotel Winn

Avstånd: 3,2 km
Clarion Hotel Winn i Gävle är ett centralt beläget förstaklassigt affärs-, konferens- och fritidshotell som präglas av musik, konst och design.

Medborgarservice
026-24 00 00

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Stadshuset,
Odengatan 37

Turistcenter

Sandvikens turistcenter
026-24 13 80

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Folkets Hus
Köpmangatan 5-7