Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Biosfärområde i Nedre Dalälven

Adress: Kölnavägen 25, 810 21 Gysinge Datum: Torsdag 13 dec 2018 - tisdag 1 jan 2019 Visa karta

Adress: Kölnavägen 25, 810 21 Gysinge

Älvlandskapet Nedre Dalälven har i juni 2011 utsetts av Unesco till biosfärområde och är därmed det tredje biosfärområdet i Sverige. Biosfärområden är områden med höga natur- och kulturvärden.


Älvlandskapet Nedre Dalälven är utsett av Unesco till biosfärområde. Unescos biosfärprogram väljer ut områden i världen som uppvisar goda initiativ på hållbar utveckling, såväl ekonomisk, social som ekologisk. Ett biosfärområde ska inspirera till en ljusare framtid genom att koppla samman människor med den miljö vi förvaltar åt kommande generationer. Ett biosfärområde formas efter lokala förutsättningar och lokal samverkan, just därför är varje biosfärområde unikt!

De mycket höga och unika natur- och kulturvärdena vid Nedre Dalälven har skapats av människa och älv där den svenska nordliga och sydliga floran och faunan möts möts. Den mellaneuropeiska lövskogsregionen möter Norrlands väldiga barrskogar. De höga naturvärdena kan sammanfattas med att inget annat område i Skandinavien har en så stor artrikedom av ryggradsdjur (däggdjur, fåglar och fiskar). Centralt beläget i biosfärområdet ligger vackra Färnebofjärdens Nationalpark som röstats fram till Årets Turistmål två år i rad i temat naturreservat. Vallonbruk, flottningshistoria och det litterära arvet är bara exempel på områdets kulturella värden.

I biosfärområdet kan du uppleva allt från kulturvandringar och industrihistoria till sol, bad, kanotturer, fågelskådning, fantastiskt fiske, vandring och mycket mer därtill!

Från Säter i Dalarna till Älvkarlebys kust, välkomna till Biosfärområde Älvlandskapet Nedre Dalälven – där dåtid möter framtid

Visa mer

Tillfällen

Datum    
13 Dec
Torsdag 13 dec 2018
14 Dec
Fredag 14 dec 2018
15 Dec
Lördag 15 dec 2018
16 Dec
Söndag 16 dec 2018

Om denna aktivitet

Hotell

Stadshotellet Princess

Avstånd: 37,6 km
"Upptäck friluftslivet i Gästrikland, vi leder dig vidare. Med Kungsberget, Högbobruk och Storsjön runt hörnet vill vi på Stadshotellet Princess erbjuda våra gäster en plats för återhämtning, aktivitet och utveckling."
Hotell

Alséns hotell

Avstånd: 37 km
Alséns Hotell erbjuder ett charmigt rökfritt boende. Rummen är personligt inredda i olika stilar och ger många av våra gäster en känsla av att känna sig som hemma. Hotellet ligger med 5 minuters promenadväg till Göransson Arena/Jernvallen.

Medborgarservice
026-24 00 00

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Stadshuset,
Odengatan 37

Turistcenter

Sandvikens turistcenter
026-24 13 80

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Folkets Hus
Köpmangatan 5-7