Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Konststaden Gävle

Adress: Kungsbäcksvägen 32, 801 31 Gävle Visa karta

Adress: Kungsbäcksvägen 32, 801 31 Gävle

I Gävle är konsten ett naturligt inslag i stadsmiljön och är idag en av Sveriges viktigaste platser för offentlig konst.

Den befintliga konsten i Gävles stadskärna återfinns på torg, parker och viktiga stråk, på Slottstorget, längs esplanaden, Centralplan och längs Drottninggatan med Rådhustorget och Stortorget (och i förlängningen även Boulognerskogen). På gångavstånd kan man se verk av hög konstnärlig kvalitet från olika tidsepoker och stadskärnan kan liknas vid en skulpturpark i stadsmiljö. I och med 1 % regeln vid nybyggnation har man också kunnat få konst på skolor, bibliotek och annan kommunal verksamhet.

En central tanke med den offentliga konsten är att den kan öka delaktigheten, engagemanget och också stimulera till nyfikenhet, diskussioner, lek och möten mellan människor.

Show more

Om denna aktivitet

Hotell

Pensionat City

Avstånd: 733 meter
Pensionat City finns beläget i absolut bästa cityläge intill Gallerian Nian och Stortorget.
Hotell

Best Western Hotel City

Avstånd: 732 meter
Best Western Hotel City Gävle är ett charmigt och nyrenoverat hotell i bästa cityläge intill Gallerian Nian och Stortorget.
Hotell

Clarion Hotel Winn

Avstånd: 913 meter
Clarion Hotel Winn i Gävle är ett centralt beläget förstaklassigt affärs-, konferens- och fritidshotell som präglas av musik, konst och design.

Medborgarservice
026-24 00 00

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Stadshuset,
Odengatan 37

Turistcenter

Sandvikens turistcenter
026-24 13 80

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Folkets Hus
Köpmangatan 5-7