Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Skatfors

Adress: Vallbyvägen 138, 812 90 Storvik Visa karta

Adress: Vallbyvägen 138, 812 90 Storvik

Guidade turer på Skadefors Spik- och tegelbruk i Storvik.

Skatfors är en liten by tre kilometer nordväst om Storvik. Hur gammal den lilla orten är vet nog ingen, men här fanns en torparstuga redan i slutet av 1700-talet. I Skatfors finns Skadefors Spik- & Tegelbruk som har varit en arbetsplats och gett inkomst åt minst fem familjer i cirka 100 år.

Ej fasta öppettider utan besök och guidad visning för grupper om minst fyra personer förbokas. Guidningen tar ca 45 min - 1 timme. Fika serveras efter guidningen och ingår i priset som är 50 kr per person.

I anslutning till Skadefors Spik-& Tegelbruk finns den lilla butiken Stick å Väv.

Visa mer

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer (Bokning)
    +46 290-317 60
  • Pris från
    50 SEK
  • Prisinformation
    per person I priset ingår fika.
Hotell

Stadshotellet Princess

Avstånd: 14,9 km
"Upptäck friluftslivet i Gästrikland, vi leder dig vidare. Med Kungsberget, Högbobruk och Storsjön runt hörnet vill vi på Stadshotellet Princess erbjuda våra gäster en plats för återhämtning, aktivitet och utveckling."
Hotell

Scandic Gävle Väst

Avstånd: 32,6 km
Välkommen till Scandic Gävle Väst Scandic Gävle Väst, det familjevänliga hotellet, ligger nära naturen och endast 10 minuter från Gävles stadskärna.
Hotell

Högbo Brukshotell

Avstånd: 18,5 km
På Högbo Brukshotell utanför Gävle hittar du en naturlig mötesplats för alla sinnen. Här finns SPA, golfbana, mountainbikeleder och fina promenadstråk längs sjön. Kanske vill du hyra kanot eller cykla MTB? Annars är ett besök till brukets hantverkare mysigt, eller så är en fika det rätta valet. Vintertid har vi ett konstfruset skidspår som gör att vi kan starta skidsäsongen före många andra!

Medborgarservice
026-24 00 00

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Stadshuset,
Odengatan 37

Turistcenter

Sandvikens turistcenter
026-24 13 80

Postadress
Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress
Folkets Hus
Köpmangatan 5-7